Het is weer bijna Valentijnsdag! Misschien ben jij op zoek naar inspiratie voor een origineel cadeau of uitje. In dat geval komen wij to the rescue. Met deze vijf vegan én duurzame tips beleven jij en je geliefde(n) een vegan valentijn om nooit te vergeten.

1 Uiteten

Liefde gaat door de maag, dus we kunnen ons geen betere date voorstellen dan een met eten. Bovendien kan de horeca wel wat support gebruiken. Neem je geliefde(n) mee uiteten bij een vegan restaurant of een restaurant met vegan opties. Heb je minder te besteden? Open dan voor een avond je eigen restaurant thuis. Check voor inspiratie onze recepten. Dek de tafel mooi, maak de kaarsjes aan, you get it.

2 Duurzaam weekendje weg

Ga er even tussenuit en boek een duurzaam weekendje weg. Neem je geliefde(n) mee naar een stad of natuurgebied in eigen land, waar jullie niet eerder zijn geweest. De Veluwe is bijvoorbeeld altijd een goed idee, maar ook de Nederlandse kust kent prachtige plaatsen, net als Zuid-Limburg. Of maak een stedentrip naar het buitenland. Met de trein reis je in een paar uur naar geweldige plekken als Londen, Berlijn of Parijs.

3 Bak een taart

Wat is er romantischer dan een persoonlijk cadeau? Bak een taart, cake of gebakje voor je geliefde. Wij doen een aantal suggesties. Wat dacht je bijvoorbeeld van bloemige blondies, brownie cookies, chocolade rolls, caramel shortbread of vegan monchoutaartjes? Heb je meer tijd en houd je wel van een uitdaging? Pak dan uit met een sticky worteldadelcake met gekarameliseerde sinaasappel of een doosje zelfgemaakte speculoostruffels of chocolate fudge. Of verras je lover/beste vriend(in)/familie op deze dag met een uitgebreid ontbijt met fluffy vanille pancakes of op een dessert als vegan crêpes Suzette.

4 Droogbloemen

Het is natuurlijk altijd leuk om een grote, weelderige bos rozen te geven, maar helaas zijn bloemen in de regel niet duurzaam. Je haalt ze namelijk in huis terwijl ze eigenlijk al dood zijn. Kies daarom voor biologische bloemen of geef droogbloemen cadeau. Zelf droogbloemen maken is ook nog eens veel makkelijker dan je ooit had kunnen denken! Je hoeft de bloemen alleen maar ondersteboven te hangen op een warme, droge, goed geventileerde en donkere plek. Na 1 tot 8 weken heb je je eigen bosje droogbloemen voor in een vaasje op tafel.

5 Abonnement V’GAN Lifestyle Magazine

Goed, we zijn niet helemaal onbevooroordeeld met deze tip, maar hoe leuk is het om iemand niet één keer, maar een heel jaar lang blij te maken. Een abonnement op VGAN Lifestyle Magazine voorziet jouw geliefde vijf keer per jaar van de lekkerste vegan recepten, een heleboel inspirerende verhalen en leuke extra’s.

Vond je dit artikel over vegan valentijn interessant om te lezen? Lees dan ook: Vegan cadeaus: 15x vegan en duurzame cadeautips.