Havermoutpap met gekarameliseerde peer

Voor 2 personen I Bereidingstijd: 20 minuten

Ben je geen grote ontbijter en erg gehecht aan je havermout? Probeer dan eens deze heerlijke warme pap met de herfstsmaak van gekaramelliseerde peer. De beste manier om aan je dag te beginnen!

Deel Print

Ingrediënten

150 g fijne havervlokken

400 ml havermelk

1 tl kaneel + 1 tl extra

½ tl kardemom

2 peren

1 el plantaardige margarine

3 el ahornsiroop

2 el plantaardige yoghurt

1 speculaasje, ter garnering

Bereiding

  1. Doe de havermout met de havermelk, kaneel, kardemom en een snuf zout in een (steel)pannetje. Roer door. Verwarm zachtjes, op laag vuur, zo’n 5 minuten. Blijf geregeld roeren.
  2. Snijd ondertussen de peren in kwarten, verwijder het steeltje en klokhuis. Snijd in dunne partjes. Verhit een kleine koekenpan en laat de margarine smelten. Strooi een snuf zout over de bodem. Leg de peer in de pan en bak 2 tot 3 minuten. Hou ze in beweging. Keer af en toe.
  3. Voeg de extra kaneel en de ahornsiroop toe aan de pan, verlaag het vuur. Hussel goed, zodat alle peerstukjes goed worden bedekt met een laagje siroop. Draai ze eventueel nog even om. Haal na 1 minuut van het vuur.
  4. Serveer de havermoutpap in kommen. Verdeel de gekarameliseerde peer over de pap, versier met een sliert yoghurt en verkruimel het speculaasje boven de kom. Serveer direct.