De ultieme hasselback aardappelen

Voor 2 personen (bijgerecht). Bereidingstijd: 60 minuten

Hasselback aardappelen doen ons als altijd terugdenken aan de feestdagen, waarbij vroeger steevast een schaaltje met deze aardappelen op tafel stond. Die waren overigens zo op, want iedereen houdt ervan. Maak ze ook eens op een ‘gewone’ dag en geniet van een speciaal moment.

Deel Print

Ingrediënten

3 grote aardappelen

100 g plantaardige boter

3 tenen knoflook

2 takjes rozemarijn

2 takjes tijm

1/4 tl chiliflakes

zout en peper

grof zeezout

2 takken cherrytomaten

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 200 graden.

2 Was de aardappelen. Snijd de aardappelen in dunne plakjes, tot ongeveer 3/4 van de aardappel, dus niet helemaal door. Zo blijft deze aan de onderkant aan elkaar vastzitten.

3 Smelt de boter in een pannetje. Pers hierin de tenen knoflook uit. Hak de blaadjes rozemarijn en tijm fijn en roer deze samen met de chiliflakes door de boter. Breng op smaak met zout en peper.

4 Plaats de aardappelen in een kleine ovenschaal, samen met de cherrytomaten.

5 Bedruip de aardappelen en tomaten ruim met het boter-kruidenmengsel. Hou wat van het mengsel over voor een tweede keer bedruipen.

6 Rooster de aardappelen 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bedruip daarna nogmaals met het boter-kruidenmengsel (dat je wellicht opnieuw moet smelten) en bak nog 30 minuten in de oven.

7 Garneer met grof zeezout.

Hasselback aardappelen doen ons terugdenken aan de feestdagen, maar maak ze ook eens op een ‘gewone’ dag voor een speciaal moment.