Chocolademousse

Voor 2 personen / Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur afkoelen

Bij de desserts op Franse menukaarten vind je natuurlijk regelmatig chocolademousse. Ook de Franse supermarkten liggen vol met talloze varianten. Die zitten vaak vol dierlijke producten. Vegan-versies worden tegenwoordig vaak hip gemaakt van avocado. Innovatief, maar budgetvriendelijker maak je het gewoon van aquafaba (het vocht in een blik kikkererwten). Geloof ons, deze mousse is zo makkelijk dat je hem vanavond nog serveert.

Deel Print

Ingrediënten

120 g pure chocolade

2 el ahornsiroop

1 blik kikkererwten van 400 g

3 el poedersuiker

plantaardige slagroom, voor serveren (optioneel)

Bereiding

1 Smelt de chocolade au bain-marie. Mix er de ahornsiroop doorheen. Plaats de kom met gesmolten chocolade op het werkblad laat enigszins afkoelen.

2 Plaats ondertussen een zeef boven een kom en leeg het blik kikkererwten in de zeef. Klop het opgevangen kookvocht (ook wel bekend onder de naam aquafaba) schuimig. Dit duurt zo’n 10 tot 15 minuten. Je wil de aquafaba luchtig maar stevig hebben, als voor een merengue.

3 Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het schuim. Probeer zoveel mogelijk van de luchtigheid te behouden. Schenk de mousse in glaasjes en zet weg in de koelkast om zo’n 2 uur te laten opstijven.

4 Serveer eventueel met plantaardige slagroom.

Chocolademousse zit vaak vol dierlijke producten, maar maak je makkelijk vegan met aquafaba.