Burritobowl

Voor 2 personen | Bereidingstijd: 15 minuten

Van gezonde smoothies tot kleurrijke salades, versierd met allerlei toppings. Als vegan vliegen de recepten voor bowls je om de oren. In deze rubriek laten wij elke editie zien hoe je zo’n goedgevulde en mooie kom zelf klaarmaakt. Deze keer een burritobowl. Ja, dat lees je goed. Het is alles wat je normaal in een burrito vouwt, nu in één kom. Lekker, makkelijk en deze staat binnen een kwartier op tafel!

Deel Print

Ingrediënten

100 g zilvervliesrijst

2 tomaten

1/2 rode paprika

1/2 rode ui

300 g mais

1 zoete aardappel

400 g zwarte bonen

1 el zonnebloemolie

1 el tomatenpuree

2 tl gerookt paprikapoeder

1 tl komijnpoeder

1/4 tl chiliflakes

peper en zout

1 avocado

1 limoen

1/2 bos koriander

2 el plantaardige crème fraîche

Bereiding

1 Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2 Snijd de tomaten en paprika in kleine blokjes. Snipper de rode ui. Roer de tomaat, paprika, ui en mais door elkaar tot een salsa.

3 Schrob de zoete aardappel schoon en snijd in blokjes. Giet de zwarte bonen af en spoel deze af tot het water schoon is. Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de zoete aardappel en zwarte bonen 3 minuten. Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijnpoeder, chiliflakes en peper en zout toe. Bak het geheel nog 4 minuten.

4 Prak de avocado met een vork en het sap van een halve limoen tot een guacamole. Snijd de overige limoen in parten. Hak de koriander fijn en roer deze door de rijst nadat je deze hebt afgegoten.

5 Verdeel de korianderrijst, tomatensalsa, bonen en guacamole over 2 kommen. Schep hier de crème fraîche op, en serveer met de limoenparten.