Vegan caesarsalade

Voor 2 personen

Plantaardig eten betekent niet dat je de klassiekers hoeft over te slaan. Sterker nog: alles kán vegan. Zo ook de klassieke caesarsalade.

Deel Print

Ingrediënten

½ krop romainesla, gewassen

1 ciabatta

1 norivel

6 el citroensap

2 tl mosterd

1 tl lichte misopasta

1 el edelgistvlokken

1 tl kappertjes

zwarte peper

100 ml olijfolie extra vierge

3 el walnoten, geroosterd, grofgehakt

1 tl grof zeezout

ook nodig:

grillpan

hakmolentje

staafmixer

Bereiding

  1. Snijd de sla in grove stukken en spoel goed schoon. Laat uitlekken in een vergiet. Snijd het brood in plakken en gril in de grillpan tot ze knapperig zijn en mooi kleuren.
  2. Rooster het norivel in een droge grill- of koekenpan tot het makkelijk breekt. Maal zeer fijn in een hakmolentje. Doe er het citroensap, de mosterd, misopasta, edelgistvlokken, kappertjes en 4 draaien zwarte peper bij en vermaal tot een dunne kruidige pasta. Als het mengen niet goed lukt, kun je hiervoor ook een vijzel gebruiken.
  3. Hevel de pasta over in de hoge beker van je staafmixer. Giet in een dun straaltje de olie erbij en staaf ondertussen tot een samenhangende dressing.
  4. Mix de sla met zoveel dressing als je lekker vindt (niet gek als je iets overhoudt – bewaar tot 3 dagen in de koelkast). Snij de helft van de plakken brood in blokjes. Meng met de sla. Garneer de sla met de walnoten, een snuf zeezout en serveer met de rest van het brood.

Vond je dit recept voor vegan caesarsalade lekker? Maak dan ook: Snelle groene salade.

De klassieke ceasarsalade hoef je als vegan echt niet te missen.