Sweet ’n salty popcorn met salted caramel

Voor een flinke bak popcorn (voldoende voor 4 personen)

Kun je niet kiezen tussen zoet en zout? Ga dan voor een combinatie en maak zelf deze heerlijke sweet 'n salty popcorn met salted caramel. Perfect voor een movie night!

Deel Print

Ingrediënten

100 g popcornmaïs

100 ml water

200 g suiker

50 g plantaardige roomboter

olie, zout

Bereiding

1. Verhit 2 eetlepels olie in een ruime pan met dikke bodem. Zet het vuur hoog, zodat de olie goed heet kan worden. Voeg dan de mais toe, schep even om, zodat het voorzien is van een dun laagje olie.

2. Zet vervolgens het vuur laag en doe de deksel op de pan. Nu gaat de popcorn ‘poppen’, schud af en toe met de pan en zodra het ‘poppen’ minder wordt haal je de pan van het vuur. Verdeel naar smaak zout over de popcorn en verdeel de popcorn over een ruime ovenschaal of (hittebestendige) kom.

3. Nu gaan we de karamel maken. Neem een steelpan met dikke bodem en doe hier het water en de suiker in. Niet roeren (je kunt de pan wel af en toe rustig heen en weer bewegen) en de pan op middelhoog vuur laten staan. Blijf erbij en wacht tot het suikerwater amberkleurig wordt.

4. Haal dan de pan van het vuur en meng de boter door de karamel met een garde. De karamel gaat nu ontzettend borrelen, maar blijf de boter er met een garde doorheen roeren tot je een mooie saus hebt. Giet de saus over de popcorn en meng dit direct goed door elkaar. Je moet echt even snel zijn, want anders heb je één klomp salted caramel popcorn (kan ook lekker zijn!).

5. Laat de karamel even afkoelen en serveer direct.

Deze popcorn vraagt om een filmavondje!