Ratatouille

Voor 2 personen | Bereidingstijd: 50 minuten

Ratatouille wordt traditioneel vaak gegeten als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een stuk vlees. Beter idee: maak van ratatouille net zo’n ster als rat Remy uit de gelijknamige Disneyfilm. De kidneybonen zijn niet traditioneel, maar smaken er voortreffelijk bij en maken de maaltijd compleet. Bon appétit!

Deel Print

Ingrediënten

1 courgette

1 aubergine

3 flinke tomaten

2 el olijfolie + 1 el extra

2 uien, in ringen gesneden

3 knoflooktenen, in dunne plakjes

1 blik gepelde tomaten

2 paprika’s (rood of geel)

3 takjes verse tijm

2 laurierblaadjes

1 blik van 400 g kidneybonen, gespoeld en uitgelekt

stokbrood, voor erbij

verder nodig:

pan om in te stoven

Bereiding

1 Snijd de courgette en aubergine in gelijke dikke plakken. Bestrooi met zout en laat 15 minuten staan. Dep droog met een stukje keukenpapier.

2 Breng een pannetje water aan de kook. Kerf een kruisje in de onderkant van de tomaten. Dompel ze onder in het kokende water. Als je het velletje ziet opkrullen hevel je de tomaten over in een vergiet. Spoel met koud water en verwijder het vel. Snijd de tomaten grof.

3 Snijd de paprika’s in repen, verwijder de zaadlijst.

4 Verhit olie in een ruime pan en bak de courgette en de aubergine in batches tot ze mooi bruinen. Hevel over op een bord.

5 Doe nog een scheutje olie in de pan en bak nu de uien en knoflook in zo’n 3 minuten glazig. Voeg de paprika verse tomaat en tomaten uit blik toe, bestrooi met zout en peper. Schep even door en voeg de gebakken aubergine en courgette toe. Stop de takjes verse tijm en de laurier tussen de groenten, sluit het deksel en verlaag de warmtebron. Stoof heel zachtjes in zo’n 30 minuten gaar. Voeg pas de laatste minuten de kidneybonen toe.

6 Serveer warm of koud (ook lekker, bijvoorbeeld als topping op een broodje humus!) met vers stokbrood.