Polenta met misogroen

Voor 2 personen I Bereidingstijd: 25 minuten

Heb je nog nooit polenta geprobeerd? Dan wordt het hoog tijd! Deze Italiaanse maïspap is supermakkelijk te maken en ultiem comfortfood op een koude winteravond. Wij weten het zeker: na één keer proeven ben je fan!

Deel Print

Ingrediënten

1 ½ l groentebouillon

250 g maisgriesmeel voor polenta

1 el misopasta

2 tl sesamolie + extra voor serveren

2 el mirin

1 el water

2 knoflooktenen, geperst

2 el olie

1 rode ui, in halve ringen

200 g aspergebroccoli, steeltjes gehalveerd

100 g sugarsnaps

100 g peultjes

50 g plantaardige margarine

3 el edelgistvlokken (optioneel)

2 tl gebakken uitjes, ter garnering

Bereiding

  1. Zet alle ingrediënten klaar op het aanrecht. Breng de bouillon aan de kook in een pan met dikke bodem. Roer door en voeg terwijl het water nog kolkt het maisgriesmeel toe aan de pan. Roer door, zet het vuur zeer laag en kook de polenta, in zo’n 40 minuten gaar. Roer geregeld. Als de polenta romig en zacht op de tong proeft is-ie goed.
  2. Mix ondertussen de misopasta, 2 theelepels sesamolie, mirin , 1 eetlepel water en de knoflook met een garde tot een sausje.
  3. Verhit een wok met de olie. Fruit de ui 2 minuten in een snuf zout. Voeg de aspergebroccoli toe. Schep goed door. Voeg na 2 minuten de sugarsnaps en de peultjes toe. Schep door en voeg nu ook de misosaus toe. Stoof zo’n 3 minuten. Proef of de groenten beetgaar zijn, schep anders nog een paar minuten door.
  4. Spatel als-ie klaar is de margarine en eventueel de edelgistvlokken door de polenta. Verdeel de polenta over twee borden. Leg de groenten over de polenta, schenk er wat van de saus bij. Besprenkel vlak voor serveren met een klein scheutje sesamolie. Garneer met de gebakken uitjes.