Home made NY-style bagels

Voor 4 bagels. Bereidingstijd: 45 minuten + wachttijd

Niets schreeuwt meer ‘New York’ dan bagels. En wat is leuker dan ze zelf te maken? Heerlijk om te beleggen met een dikke laag vegan cream cheese.

Deel Print

Ingrediënten

5 g droge gist

2 tl suiker

150 ml warm water

250 g bloem

snuf zout

1,5 liter water

2 tl baksoda

2 tl bruine basterdsuiker

1/2 el sesamzaadjes

1/2 el maanzaad

Bereiding

1 Roer de gist, suiker en warm water door elkaar. Zet opzij en laat 10 minuten staan.

2 Meng in een grote kom de bloem en zout. Voeg het gistmengsel toe en kneed met een mixer met deeghaken 10 minuten door tot een mooi stevige deegbal ontstaat. Dek de kom af met een schone theedoek en zet de kom 1 uur op de warmste plek in je huis. Het deeg moet ongeveer verdubbelen in grootte.

3 Breng 1,5 liter water met de baksoda en bruine basterdsuiker aan de kook. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng het sesamzaad en maanzaad.

4 Verdeel de deegbal in 4 stukken. Vorm hier balletjes van. Knijp in het midden van de deegbal je duim en wijsvinger naar elkaar toe om een gat in het midden te maken. Rek de bagel een beetje uit.

5 Laat je bagel in het kokende water zakken en kook 1,5 minuut per kant terwijl je de volgende bagel maakt. Leg de gekookte bagels op de bakplaat. Bestrooi direct met het sesam-maanzaad mengsel.

6 Bak de bagels 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat licht afkoelen voor je de bagels eet.

Niets schreeuwt meer ‘New York’ dan bagels.