Groene springrolls

Voor 2 personen | Bereidingstijd: 15 minuten

Eat your greens! Het is een veelgehoord statement, en terecht. Groenten zijn gezond en veel Nederlanders krijgen er nog steeds te weinig van binnen. Tijd om daar verandering in te brengen!

Deel Print

Ingredi├źnten

200 g bimi

200 g groene aspergetips

1 courgette

1/2 bosje munt

20 g tuinkers

8 rijstvellen

50 g botersla

1 tl zwarte sesam

1 avocado

1 limoen

1/4 tl paprikapoeder

Bereiding

1 Snijd de houterige uiteindes van de bimi en groene asperges. Kook deze 4 minuten in ruim kokend water met een beetje zout. Giet af en spoel even met koud water na. Laat uitlekken.

2 Snijd de courgette met een spiraalsnijder tot slierten. Pluk de blaadjes van de takjes munt. Knip de tuinkers af.

3 Week een rijstvel in koud water. Leg deze op een snijplank en leg in het midden een stengel bimi en 2 groene asperges (snijd deze eventueel wat korter zodat ze in het rijstvel passen), de courgettelinten (op maat gesneden), muntblaadjes, tuinkers en botersla. Vouw de onderkant van het rijstvel over de vulling heen. Vouw beide zijkanten naar binnen en rol tot het rijstvel helemaal om de vulling heen is gerold. Herhaal dit tot alle rijstvellen zijn gevuld.

4 Pureer de avocado met een keukenmachine met het sap van de limoen en 2 el water tot een gladde saus.  Schep in een bakje en bestrooi met het paprikapoeder.

5 Halveer de spring rolls en zet deze met de snijkant naar boven op een bord. Bestrooi met de sesamzaadjes en serveer met de saus.