Als vegan hoef je je met de feestdagen echt niet in te houden. Sinterklaas vier je bijvoorbeeld net zoals altijd, maar dan met vegan baksels, hapjes en strooigoed. Wij delen de lekkerste tips. Zó vier je vegan Sinterklaas!

Vegan Sinterklaas: Zelf bakken

Het allerleukst is het natuurlijk om je familie of vrienden te verrassen met een zelfgebakken zoetigheid. Lenna Omrani deelt op haar blog bijvoorbeeld geweldige én makkelijke Sinterklaasbaksels die iedereen lekker vindt. Wat dacht je van vegan kruidnoten cheesecake en gezonde gevulde speculaas? Ook op andere blogs vind je heerlijke recepten, zoals de speculoos brownies van De Groene Meisjes. Zelf raden we onze speculoostruffels en kaneelcake met crumble heel erg aan. Zet de bordjes maar vast klaar, want dat wordt gegarandeerd lekker!

Vegan Sinterklaas: Hartige hapjes

Ben je meer van de hartige snacks of op zoek naar gerechten voor een Sinterklaasdiner? Maak dan deze pasteitjes met vegan ragout, onze verwarmende Hongaarse paddenstoelensoep, Franse ratatouille of echt winterse Hollandse hutspot met balletjes. Dekentje op schoot, fijn muziekje aan. Laat de avond maar beginnen!

Vegan Sinterklaas: De beste drankjes

Als er één drankje is dat niet mag ontbreken tijdens het vieren van Sinterklaas is het wel onze Speculoos latte. En say what, deze blijft ook gewoon lekker na 5 en 6 december! Ook heerlijk op deze koude winteravond is natuurlijk deze chai hot chocolate.

Vegan Sinterklaas: Kruidnoten

De meeste kruidnoten zijn vegan, zoals die van HEMA (ook verkrijgbaar in een glutenvrije variant), Albert Heijn, PLUS en Jumbo. Wat betreft kruidnoten met chocolade is het een ander verhaal. Sommige pure varianten lijken vegan, maar bevatten schellak. Vegan chocoladekruidnoten vind je bij HEMA en Holland & Barrett. De extra pure chocolade kruidnoten van Bolletje zijn ook vegan!

Vegan Sinterklaas: Chocoladeletters

Wil je graag een chocoladeletter eten of weggeven? Sinterklaasletters haal je bij de supermarkt, bijvoorbeeld die van Hands Off My Chocolate, of bij Holland & Barrett.

Zo zie je maar dat je als vegan helemaal niets hoeft te missen en gewoon een geweldig vegan Sinterklaasfeest kunt vieren!

Ben je nog op zoek naar cadeau-ideeën voor de decembermaand? Lees dan ook: Vegan cadeaus: 15x vegan en duurzame cadeautips.