Je wilt even ontsnappen aan de waan van de dag, maar kunt niet los komen van honderden gedachtespinsels. Herkenbaar? Dat was het ook voor Daphne Rose (25). In V’GAN Lifestyle Magazine 02 2021 vertelt ze hoe en waarom ze begon met het maken van haar eigen vegan kaarsen, waarmee ze een ultiem selfcaremoment creëert. Haar intentiekaarsen zorgen voor licht, liefde en troost op momenten dat we dit het hardst nodig hebben. Lees hier een fragment van het interview met Daphne Rose over kaarsmeditatie.

Je focus verkleinen door te kijken naar een vlam. Dat is de essentie van kaarsmeditatie, een vorm van mediteren die vegan kaarsenmaker Daphne Rose (25) bijna dagelijks toepast. Het leerde haar meer te leven in het moment. En dat kon ze goed gebruiken, want al op jonge leeftijd kreeg ze te kampen met een depressie en burn-out. “Ik stond eigenlijk altijd in de aan-modus”, vertelt Daphne. “In het begin vond ik het dan ook helemaal niks om rustig aan te gaan doen, maar toen ik rond mijn vijftiende begon met yoga kwam ik erachter hoe erg mijn lichaam dat nodig had en hoe druk ik in mijn hoofd was. Mensen zeiden altijd dat ik ADHD had. Daar ben ik ook op getest en ik kreeg er medicatie voor, maar door yoga en mindfulness werd ik veel rustiger en had ik geen medicatie meer nodig.” Omdat ze zich wilde verdiepen in de filosofie achter yoga en in energieën begon Daphne aan een yoga-opleiding. Daar kwam ze voor het eerst in contact met kaarsmeditatie en ze besloot dit zelf ook thuis toe te passen.

Het begin van kaarsmeditatie: Intentiekaars maken

In het begin kocht Daphne haar kaarsen nog in de winkel, tot ze erachter kwam dat de meeste daarvan dierlijk slachtafval bevatten. “Ik ben zelf vegan, dus dat kwam echt hard binnen. Die kaarsen bevatten een energie die ik niet bij me wil dragen. Daarom dacht ik: waarom begin ik niet gewoon zelf met kaarsen maken?” In haar kaarsen verwerkt ze energieën, de kracht van edelstenen en kruiden en de vibratie en frequentie daarvan. Haar vriendinnen waren gelijk enthousiast en zeiden dat ze haar zelfgemaakte kaarsen moest proberen te verkopen. En hoewel Daphne zelf in het begin dacht dat niemand haar kaarsen zou willen, is haar webshop inmiddels een groot succes. In elke afzonderlijke kaars zit veel tijd, liefde en positieve energie. Om dat te bereiken gaat ze kalm en zorgvuldig te werk. “Van tevoren zorg ik ervoor dat ik goed ben geaard en dat ik heb gemediteerd. Zo kan ik vanuit een rustig punt kaarsen maken, want ik geloof dat wanneer je snel, gehaast, verdrietig of boos bent, die energie in de kaarsen terechtkomt. Vaak ga ik ook even naar buiten om te verbinden met de natuur. Zo kom ik echt tot rust, waarna ik ga verbinden met de intentie die op de kaars van toepassing is.” Pas zodra de intentie helemaal goed voelt, begint Daphne met het smelten van de was en zorgt ze ervoor dat de kaars wordt voorzien van de juiste oliën, die ze behandelt met reiki. “Zo geloof ik dat ik de universele energie uit de bron doorgeef. Ik visualiseer dat de kaars licht en liefde uitgeeft en ik herhaal de intenties nog een keer. Dat heeft zo’n hoge vibratie dat ik hoop dat het via de wet van aantrekkingskracht bij de persoon terechtkomt die het nodig heeft.”

Dit was slechts een klein fragment. Benieuwd naar de rest van het interview en naar hoe een kaarsmeditatie eruit ziet? Je leest het in VGAN Lifestyle Magazine 02 2021.

Vond je dit artikel over kaarsmeditatie interessant om te lezen? Lees dan ook: Waarom zelfliefde noodzakelijk is.