Rode koolvlammetjes

Voor 8 vlammetjes. Bereiding: 45 minuten

Zelfs een klassieke frituursnack als vlammetjes kun je gewoon veganizen. Dit pikante hapje bereid je in de wokpan en wordt gezond door de vulling van rodekool. Serveer met spicy appelchutney of blus af met vegan mayo.

Deel Print

Ingrediënten

1 el olie + extra om te frituren

1 rode ui, fijngesneden

1 knoflookteen, geperst

1 tl geraspte verse gember

150 g rode kool, fijngesneden

2 palmkoolbladeren, nerf verwijderd, zeer fijngesneden (vervang evt door 2 handjes boerenkool)

1 tl sojasaus

½ tl chilipoeder

½ tl kaneel

¼ tl kruidnagelpoeder

8 loempiavellen

½ tl bloem

spicy appelchutney, voor erbij

 

verder nodig:

wok om te frituren

keukenpapier

Bereiding

1 Verhit de olie in een wok. Fruit de ui met een snuf zout en voeg dan knoflook en gember toe. Schep even door en voeg de rode kool en de palmkool toe. Laat de kool in een paar minuten slinken. Voeg de sojasaus, het chilipoeder, de kaneel en het kruidnagelpoeder toe. Bak nog 2 minuten en haal van het vuur.

2 Leg een loempiavel voor je op een snijplank. Schep een paar centimeter van de onderkant ongeveer 1 eetlepel van de vulling. Vouw eerst de onderkant van het loempiavel een keer om en vouw vervolgens de zijkanten naar binnen. Rol dan op tot een loempia. Maak loempialijm door de bloem te mengen met 2 eetlepels water. Smeer het uiterste randje van het loempiavel in en plak dicht. Herhaal dit voor de rest van de loempiavellen.

3 Verhit ruim olie in een wok en frituur de vlammetjes tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met spicy appelchutney.