Havermout met gekaramelliseerde banaan

Voor 2 personen / Bereidingstijd: 20 minuten

Havermoutpap is inmiddels één van de populairste en meest standaardontbijtjes in de westerse landen, maar wist je dat de oude Grieken dit ontbijt als eerste aten? Het is een heel gezonde manier om je dag te beginnen, want havermout bevat veel B-vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Die laatste kunnen het cholesterolgehalte in je bloed verlagen én zorgen voor een goede verzadiging, waardoor je er de hele dag tegenaan kunt.

Deel Print

Ingrediënten

90 g havermout
480 ml havermelk
1 tl vanille-extract
1/2 tl speculaaskruiden
snuf zout
2 bananen
2 tl zonnebloemolie
2 el ahornsiroop + extra om te serveren
2 el amandelpasta

Bereiding

1 Meng de havermout en havermelk in een pannetje en zet deze op een middelhoog vuur. Als de havermout kookt, draai het vuur omlaag een voeg het vanille-extract, de speculaaskruiden en een snuf zout toe. Laat op laag vuur langzaam pruttelen en dikker worden.
2 Halveer de bananen in de lengte. Verwarm de zonnebloemolie en ahornsiroop in een koekenpan. Voeg de plakken banaan toe. Laat circa 5 minuten zonder eraan te komen in de pan bakken. Draai dan de banaan om en bak nogmaals 5 minuten.
3 Verdeel de havermout over 2 kommen. Leg hier de gekaramelliseerde banaan bovenop, en besprenkel met de amandelpasta en eventueel nog wat extra ahornsiroop.

Ontbijten met havermout is een heel gezonde manier om je dag te beginnen