Geroosterde groenterisotto

Voor 2 personen / Bereidingstijd: 40 minuten

Risotto een wintergerecht? Ja, maar fris bereid met verse zomergroenten en –kruiden maak je er een lichte maaltijd van. Kies voor lokale ingrediënten van hoge kwaliteit voor het allerbeste resultaat.

Deel Print

Ingrediënten

1 rode paprika

1 courgette

250 g cherrytomaten

3 el olijfolie

zout en peper

1 el Italiaanse kruiden

1,5 l groentebouillon

2 sjalotten

200 g risottorijst

100 ml witte wijn (optioneel)

1/2 bos basilicum

1 el plantaardige boter

vegan Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding

1 Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2 Snijd de paprika in reepjes en de courgette in halve maantjes. Verdeel de paprika, courgette en tomaten over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout, peper en Italiaanse kruiden. Rooster de groenten 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

3 Zet de groentebouillon op een laag vuurtje. Deze hoeft niet te koken, maar moet wel warm zijn.

4 Pel en snipper de sjalotten. Verwarm de resterende eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit hierin de sjalot 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee. Voeg dan (optioneel) de witte wijn toe en roer goed door.

5 Voeg steeds een grote lepel bouillon toe aan te rijst. Al roerend zal de rijst de bouillon opnemen. Voeg steeds weer bouillon toe als de rijst de voorgaande bouillon goed heeft opgenomen. Blijf continu roeren. Herhaal dit proces voor circa 20 minuten tot de rijst gaar is.

6 Hak de basilicum grof. Draai het vuur uit en voeg de basilicum, plantaardige boter en optioneel vegan Parmezaanse kaas toe. Roer nog een keer goed door en laat afgedekt 3 minuten rusten.

Met verse zomergroenten en –kruiden wordt risotto een lichte maaltijd.