Op zoek naar een perfect vegan cadeau? We inspireren je graag met 8 cadeautips. Ideaal om je geliefde mee te verwennen met de feestdagen, maar ook leuk om zelf te krijgen!

 

1. Geurig aftellen

Elk jaar worden we weer blij van goed gevulde adventkalenders, die ons helpen aftellen tot kerst. Dit jaar zijn we verliefd op de Christmas 2021 adventkalender van Lush. Deze bevat 25 vegan producten uit verschillende collecties, waaronder bestsellers, terugkerende retro-producten en gift-exclusives. Zes producten zijn zelfs exclusief verkrijgbaar in de kalender. De verpakking in de vorm van een herbruikbare
koffer is gemaakt van 100% gerecyclede materialen. Het ontwerp is geïnspireerd op een magische midnight wonderland, geïllustreerd door de Londense ontwerper Sally Kelly. Ben je dol op bath bombs en kun je in de drukke decembermaand wel wat spa-avondjes en self-caremomenten thuis gebruiken? Dan is deze adventkalender perfect! De kalender kost € 235.

 

2. Voor de leesliefhebber

Vegan kerstcadeau V'GAN magazine

Wat is een idealer vegan cadeau dan V’GAN Lifestyle magazine? Geef nu een abonnement cadeau met feestelijke korting. Cadeau-abonnementen stoppen automatisch, dus je geliefde zit nergens aan vast. Liever een ander magazine? Kies uit 12 andere titels, zoals Groener Wonen boordevol praktische inspiratie voor een duurzaam leven of ontdek Happy Handmade Living voor creatieve DIY projecten. Neem nu een feestelijk abonnement voor slechts € 14,95.

3. Skin care verzorgingspakket

Dol op skincare? Dan ga je heel blij zijn met dit pakket van Lavido. Dit merk biedt hoogwaarde, vegan huidverzorgingsproducten aan, geschikt voor alle huidtypen, zelfs voor de extreem gevoelige huid. Alle producten zijn hydraterend, gericht op anti-aging, vrij van SLS, parabenen, conservering en dierproeven, en zijn speciaal ontwikkeld met biologische essentiële oliën en kruidenchemie. Lavido komt oorspronkelijk uit de Galila-vallei, een afgelegen, ongerepte regio in Israël, die bekendstaat om zijn landbouw en groene technologieën. Probeer de producten met het try-out pakket, met onder andere handcrème, body lotion, hydraterende gezichtscrème en meer. Tip: prik met een speld een gaatje in de sachets voor je ze gebruikt. Zo voorkom je dat er te veel van het product uit het sachet komt en kun je langer testen! Het Lavido try-out pakket kost € 14,95.

 

4. Maak zelf de ultieme masala chai

Met de Vegan Blend Starter Box van Exclusivithee heb je alle benodigdheden in huis om zelf de ultieme masala chai te maken. Chai thee heeft een balans tussen pittig en toegankelijk en is in één woord verwarmend. De chaiblend is met de hand samengesteld in Melbourne van premium zwarte thee, hele kruiden, gember en, in deze vegan versie, agave in plaats van honing. Om de Prana (levensenergie) in elk kopje te bewaren, zijn alle blends gemaakt van uitsluitend biologische en natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige zoetstoffen, conserveringsmiddelen of andere toevoegingen. In de Starter Kit Vegan Blend vind je 250 g Prana Chai Vegan Blend, een chaipot voor op het gas, een theezeef, een dubbelwandige chaikop en een Prana Chai receptenboek met zes originele recepten om het meeste uit je chai te halen. Tijdens de koude maanden is dit het perfecte cadeau voor jezelf! Een Chai Starter Kit Vegan Blend kost € 47,95.

 

5. Warm vegan cadeau

Een vegan cadeau dat lekker warm is? Ga dan voor de Wuwen sjaals van MoreThanHip. Dit bedrijf laat hun producten eerlijk produceren, zoveel mogelijk met gebruik van natuurlijke en gerecyclede materialen. Zo maken ze vegan sjaals van niets anders dan bamboe, ook wel de ‘vegan cashmere’ genoemd. De stof is zacht, antistatisch, antibacterieel en hypoallergeen, waardoor het luchtjes weert. De sjaals isoleren goed en door het formaat (60 x 200 cm) kun je ze maar liefst twee keer om je nek slaan of gebruiken als omslagdoek. Verkrijgbaar in diverse kleuren. Prijs: € 29,95.

 

6. DIY lippenbalsem

Geef iemand een creatief vegan cadeau en laat hem of haar zelf lippenbalsem maken. Natural Heroes focust op zulke leuke en handige DIY’s, maar dan wel duurzaam. Eerder had het bedrijf al een DIY lippenbalsem  pakket, maar daar kwam bijenwas aan te pas. In deze vegan versie is de bijenwas vervangen door candelillawas en castorolie. Makkelijk te maken, 100% natuurlijk, vrij van minerale oliën en alles wat je nodig hebt, zit gewoon in één pakket. Extra lekker: voeg voor een heerlijke geur en smaak wat essentiële olie toe, zoals pink grapefruit, munt, mandarijn of een andere olie. Het pakket DIY Vegan Lippenbalsem is te koop voor € 29,99.

 

7. Tiny Trees alternatieve kerstbomen

Een ideaal duurzaam cadeau is Tiny Trees. De Tiny Trees zijn kerstbomen op stof, voor aan de muur. Met een deel van de opbrengst worden nieuwe bomen aangeplant. Ze staan ook prachtig in je interieur. Dankzij de twee stevige beukenhouten stokken hangt het doek mooi strak. De Tiny Trees zijn haarscherp geprint op soepel vallende, kreukvrije stof en inclusief LED- verlichting (80 lampjes). Wie wil, kan zelf kerstballen aan het doek spelden. De Tiny Trees hebben een ‘tiny’ footprint: ze zijn veel minder belastend voor het milieu dan een echte of kunstkerstboom én in Nederland gemaakt. De Tiny Trees nemen amper ruimte in, ook niet na kerst op zolder. Maat: 120 x 90 cm. Prijs: € 69.

 

8. Een spa treatment in eigen badkamer

Urtekram Nordic Beauty

Geef je met kerst standaard een geschenkverpakking van de drogist? Kies dit jaar voor iets origineels! Met de producten van Urtekram Nordic Beauty geef je een spa treatment voor in de eigen badkamer. In de donkere dagen voor (en na) kerst krijgt onze huid het maar te verduren met de droge lucht van de radiatoren en de gure winterdagen. De delicate Soft Wild Rose douchegel met aloë vera hydrateert de droge huid. Dode huidcellen worden gemakkelijk weg gescrubd met de Soothing Lavender bodyscrub en de huid wordt gevoed met een van de velen bodylotions. Toch liever een solid zeep om verpakkingsmateriaal te besparen? Met de aloë vera soap bar zit je altijd goed!

Urtekram Nordic Beauty is te koop bij Bol, Ekoplaza en Holland & Barrett. De verzorgingsproducten zijn van 99-100% natuurlijke oorsprong en vrij van microplastics. De verpakking is bovendien gemaakt van suikerrietafval. Daar wordt iedereen blij van, ook Moeder Natuur!

 

*De links in dit artikel zijn affiliate links