Shop je graag stijlvolle items, maar wil je tegelijkertijd een verschil maken? Ga dan voor duurzaam! Wij helpen je op weg en hebben zeven duurzame webshops voor je op een rijtje gezet.

Geitenwollenwinkel

Anders dan de naam doet vermoeden is de Geitenwollenwinkel in Amsterdam 100% groen, eerlijk en vegan. De naam is een knipoog naar het geitenwollensokkenimago dat nog steeds om veganisme heen hangt. Je kunt er terecht voor fijne kledingstukken, tassen, schoenen en ondergoed van hoge kwaliteit. Alles is gemaakt van biologisch katoen, lyocell (tencel), is 100% biologisch afbreekbaar of gemaakt van gerecyclede producten. Wij zijn fan!

www.geitenwollenwinkel.nl

Matt & Nat

Matt & Nat is een bekend merk dat enkel 100% vegan producten verkoopt en ieder seizoen komt met nieuwe innovatieve manieren om gerecyclede materialen te gebruiken, zoals kurk. Het merk staat bekend om de mooie tassen, maar je kunt er ook terecht voor riemen, portemonnees, schoenen en zelfs telefoonhoesjes. Ook kun je op de site precies zien welke items in de sale zijn.

www.mattandnat.com

The Green Labels

The Green Labels werd in 2018 opgericht om het mensen makkelijker te maken producten te vinden die een positieve invloed hebben op henzelf en de wereld. Op het platform vind je zowel duurzame fashion als verzorgingsproducten. Wat begon als online retailer is nu zelfs uitgebreid naar een marketplace: een drop-shipping methode waarbij labels hun producten rechtstreeks naar jou op sturen! The Green Labels hecht waarde aan vegan en lokale materialen, schone processen en vermindering van afval. Extra leuk: als je lid wordt van The Green Club verdien je greenpoints tijdens het winkelen of het beoordelen van producten. Als beloning ontvang je korting, gratis verzending en meer.

www.thegreenlabels.com

Project Cece

Project Cece is de grootste verzamelwebsite voor duurzame en eerlijke kleding in Europa. Het platform staat voor eerlijke handel, milieuvriendelijkheid, lokale productie, vegan materialen en het steunen van locals. Het doel van Project Cece is het beter vindbaar maken van duurzame merken en winkels. Bij elk kledingstuk wordt duidelijk vermeld welke keurmerken het heeft, waarom het duurzaam is en wat het verhaal achter het kledingstuk is. Zo hoef je niet heel het internet af te zoeken.

www.projectcece.nl

Wolf and Storm

Bij Wolf and Storm zijn alle items zijn duurzaam, vegan, biologisch én stijlvol. Deze webshop laat wel zien dat je als vegan nooit hoeft in te leveren op stijl. Je vindt er onder andere kleding, tassen en sieraden.

www.wolfandstorm.com

Take it slow

Op Take it slow staan moderne en minimalistische items centraal. Founder Laura haalt veel inspiratie uit de Scandinavische stijl en zorg voor de wereld waarin we leven. Op de webshop vindt je verschillende duurzame merken die alle transparant zijn over hun productieproces. De missie van Take it slow is om slow fashion de nieuwe norm te maken. Dat lukt zeker met de superstijlvolle en high quality items die je er vindt!

www.takeitslowstore.com

The Blind Spot

The Blind Spot is een toegankelijke webshop vol sustainable fashion, beautyproducten, accessoires, stationary en woonitems voor in huis. Bij elk item geeft The Blind Spot meer informatie over de achtergrond en herkomst ervan en bij kleding ook over de gebruikte stoffen.

www.theblindspot.nl 

Vond je dit artikel over duurzame webshops interessant om te lezen? Lees dan ook: 5 tips voor een duurzame garderobe.