Niets zo ontspannend als luisteren naar een interessante podcast. Laat je meevoeren door een fijn gesprek of leerzaam verhaal. Ideaal tijdens een treinreis, maar ook thuis tijdens het bakken of schoonmaken. Op zoek naar inspiratie voor vegan podcasts? Dit zijn onze favoriete vegan podcasts over bewustzijn, duurzaamheid en een plantbased lifestyle.

Podcast: Medicine for the Earth

In haar podcast Medicine for the Earth bespreekt Saraï Pannekoek, wetenschapper, klinisch epidemioloog en sjamanistisch healer, allerlei onderwerpen die hebben te maken met bewustzijn en het behoud van moeder aarde. In haar afleveringen gaat ze in gesprek met deskundigen of bespreekt ze zelf van alles wat er in haar op komt. Ze maakte onder andere afleveringen over wat we kunnen leren van de pandemie, leven vanuit je hart en de spirituele betekenis van een eetstoornis. Medicine for the Earth is een absolute aanrader voor iedereen die graag meer wil weten over hoe we als mensen in verbinding staan met de aarde en hoe we bewuster kunnen leven.

Podcast: Klimaattherapie

De gevolgen van de klimaatcrisis worden steeds zichtbaarder. Over de gevoelens die daarbij komen kijken wordt nog niet veel gepraat: rouw om een veranderende wereld, angst voor wat er komen gaat en machteloosheid. In haar podcast Klimaattherapie gaat Cecilia Adorée op zoek naar hoe je mens kan zijn in tijden van de klimaatcrisis en wat er moet gebeuren om de planeet leefbaar te houden. Ze gaat in gesprek met klimaatwetenschappers, -activisten, -journalisten en –psychologen. Klimaattherapie is een absolute aanrader voor iedereen die ongemak over de klimaatcrisis niet uit de weg gaat en graag wil bijdragen aan een duurzame toekomst.

Podcast: Deliciously Ella

In Deliciously Ella verkent Ella Mills, vegan foodblogger, kookboekenschrijver en pionier op het gebied van gezond eten, de wereld van gezondheid en welzijn door middel van interviews met onderzoekers, wetenschappers en dokters. De afleveringen gaan zowel over lichamelijke gezondheid, zoals over onze darmflora en ademhalen, als over mindfulness. Afleveringen die ze maakte zijn onder andere ‘How to create a healthy body image’, ‘How women can support women’ en ‘Eco-anxiety and the healing power of nature’. Inmiddels is Ella bezig met seizoen 7 van haar podcastserie. Deliciously Ella is een absolute aanrader voor iedereen die is geïnteresseerd in gezondheid, welzijn en een bewust leven.

Podcast: Het groene hart van

Het groene hart van is een podcastserie die wordt gemaakt door het magazine Happinez in samenwerking met Jelle Derckx (van de blog Growthinkers). Elke aflevering interviewt Jelle een andere gast die vertelt over duurzaamheid. Aan bod kwamen bijvoorbeeld al Jelmer Mommers, journalist klimaat en energie voor De Correspondent en auteur van de bestseller ‘Hoe gaan we dit uitleggen?’, Rens Kroes, Merel Wildschut (De Groene Meisjes), Dennis Storm en Lisa Stel (Lisa Goes Vegan). Het groene hart van is een absolute aanrader voor zowel kenners en beginners die meer willen weten over duurzaamheid en opties om bij te dragen aan een groene toekomst.

Podcast: The Darin Olien Show

In The Darin Olien Show gaat Darin Olien, bestsellerauteur van Superlife en co-host van de Netflix-serie Down to Earth with Zac Efron, in gesprek met wetenschappers en deskundigen op het gebied van gezondheid en welzijn. Afleveringen die hij maakte zijn onder andere ‘Planting trees and opening minds’, ‘How kindness and connection keeps you young’ en ‘Taking control of your gut health’. Darin is een voorloper als het gaat om een nieuw perspectief op gezondheid, welzijn en een gezonde planeet. The Darin Olien Show is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar meer verdieping op het gebied van lichamelijk en mentaal welzijn.

Vond je dit artikel over vegan podcasts interessant om te lezen? Lees dan ook: 5 indrukwekkende vegan documentaires.